TIDIGARE KULLAR:

Rupu är parad med Uula hanen, beräknad nedkomst kring 4 Juli. Jag har hittat en hane i Lappland med låg starr risk.   

lumoloitsun_ealaskas_01.jpg
rupu.jpg

Lumoloitsun Ealaskas               Ihku Bounce Baby

HD A/A                             HD A/A

ED -/-                             ED 0/0

Patella -/-                        Patella 0/0

Ögon UA 22.2.2023                  Ögon UA 16.5.2022

POMPE -                            POMPE FRISK

prcd-PRA -                         prcd-PRA FRISK

DM -                               DM FRISK

CMR3 -                             CMR3 FRISK

Rupus bror fick diagnos mild Starr i ena ögat, såsom Rupus pappa Iisak fick en diagnos som 12 åring, ingendera har haft några symptom. Men denna risk är högre, så bra att veta. Jag har lyckats hitta en så låg risk hane som möjligt. Rupu har såklart friska ögon, såsom brorsan Vili och systern Martta.  

VALPPLANER TILL ÅR 2022 

 

till Mette (Ihku Cordial Collette) med hanen Nuotioretken Airohopmir,

Dolly (Amilove's Silver Dollar) med vår egen hane Toby (McRanch Lil Man Pete)

och Sansa (Arising Hurricane Beautiful Butterfly) med Toby (McRanch Lil Man Pete).

 

Skriver ej upp namn på min väntelista om ni står i kö för någon annan uppfödare! Men om ni är påriktigt intresserade och seriösa att köpa en valp just från mig eller min uppfödning/kombinationer så kontakta mig via valpförfrågan så pratas vi vid.  

KORONAPANDEMIN krånglar till hembesöken, försöker hålla dem via videosamtal i förstahand, utomhus vid tillfälle och väder. Hoppas situtaionen lugnar ner sig snarast.

Vi försöker hålla besöken till minimala. Ni är hjärtligt välkomna en gång på besök när dräktigheten är bekräftad eller/och en gång när valparna är kring 4-6 veckor gamla. Vi hoppas ni respekterar vårt privatliv som småbarnsfamilj och för valparnas skull med. (tex. Skulle alla familjer besöka oss 3-5 ggr före de flyttar så gör det en summa på 18-30 besök på en kull med 6 valpar).

 

 

 

 

Alla valpar avmaskas, veterinärcheckas, mikroshippas, registreras och växer mitt bland vår småbarnsfamiljs vardag. De vänjer sig vid många ljud och miljöer före de flyttar till sina nya hem vid 7-8 veckor ålders ålder.

Med valparna kommer det en valpförpackning, skötselråd, info om föräldrar, och såklart stöd av uppfödaren under hundens hela levnadstid, vid glädje och sorg. Så vill ni inte ha med mig att göras så är jag ej den rätte uppfödaren för er. Jag vill höra hur ni mår, vara stolt, vill hjälpa, jag hoppas ni vill föra hunden på hälsogranskning vid 1-3 års ålder (höfter, armbågar, ögon, knän) Vilket ger viktig information till oss uppfödare och till er som ägare också. Om hunden kan leva ett normalt liv med tanke på motion och hobbyn. Kommer att lägga upp detta i köpeskontraktet så vill ni ej binda er till den punkten så tag ej gärna kontakt, tack!

Kul skulle det också vara ifall ni gått på utställning en gång under hundens livstid för att få en utomståendes syn på dess uppbyggnad. Men detta är ej kriterier utan önskemål och viktigast är att hunden får ett bra hem som familjemedlem. Ett stort + är om ni siktar mot hobbyn och tävlingar med hunden.